|

Český baseballový pohár kategorie U11

Od pátku 9. 6. do neděle 11. 6. proběhl v baseballovém areálu Cannibals baseball Šumperk Český baseballový pohár kategorie do 11 let. Celkem 10 týmů soupeřilo o pohár pro vítěze, který si nakonec po dominantním vystoupení ve finále odvezli Hroši Brno. Ale vše popořádku.

Turnaj odstartovaly zápasy domácích Cannibals proti Hippos a na druhém hřišti Technika proti Drakům. Předpověď nevypadala na víkend vůbec dobře, nicméně prudký déšť před prvním utkání nijak zvlášť nepoznamenal rozpis turnaje a vše se stihlo odehrát pouze s malým zpožděním.

Ze dvou skupin nakonec do semifinále prošly týmy Draci Brno a Ježci Jihlava a ze skupiny B Hroši Brno a Nuclears Třebíč. Oba vítězové skupin – Draci i Hroši, dokázaly zvítězit i v semifinále a nakonec se proti sobě postavily ve finále. Finále nakonec ovládli hráči Cardion Hroši Brno a to jasným poměrem 12:0. Zápas o třetí místo nakonec na svou stranu převrátili hráči Ježků Jihlava, kteří se po slabším začátku utkání dostali zpět a zvítězili 7:6.

Individuální ceny si nakonec odnesli Dominik Malý (neužitečnější hráč), Tobias Foret (nejlepší nadhazovač) a Tomáš Hrubý (nejlepší pálkař). Nicméně i ostatní hráči si zaslouží ocenění za to, jaký výkon podali.

Finálový zápas si nenechal ujít ani Ondra Bank – šumperský rodák a lyžař. Sice se celý život věnuje sjezdovému lyžování, ale ani jako nadhazovač by se neztratil. Hráčům Jihlavy tak mohlo být odměnou, že zrovna taková osobnost českého sportu jim předávala medaile za 3. místo.

Za pořadatele bych chtěl poděkovat za skvělý turnaj. Pro celý pořadatelský tým to byla velká zkouška, co všechno je možné v Šumperku pořádat. Zjistili jsme, co by se samozřejmě dalo vylepšit. Zvládnout všech 29 zápasů jak pořadatelsky, tak i zapisovatelsky bylo zase něco nového. A nakonec nám přálo i to počasí. Je nutné taky poděkovat nemocnici Šumperk a společnosti MAPO Group a.s. za zajištění zdravotního
dohledu nad celou akcí. Možná i díky tomu se celý turnaj obešel bez větších zranění.

Konečné pořadí:

  1. Cardion Hroši Brno
  2. Draci Brno
  3. Ježci Jihlava
  4. Nuclears Třebíč
  5. Technika Brno
  6. Hippos Brno
  7. Arrows Ostrava
  8. Hit Opava
  9. MSK Snails Orlová
  10. Cannibals Šumperk

1. místo

2. místo

3. místo

Další fotografie

Podobné příspěvky