Sezóna 2022 úspěšně za námi

Na letošní sezonu jsme přihlásili do oblastního přeboru kategorie do 11, 13 a 15 let. Jsem velice rád, že jsme odehráli všechny zápasy a ukázali soupeřům, že s námi musí počítat.

Kategorie U11

Naši nejmladší využili pro letošní sezonu výpomoc hráčů Orlů Choceň. Je vidět, že akademie nadhazovačů v Chocni plodí šikovné hráče.

Základní část naše nejmladší kategorie zakončila na snovém 2. místě, když nestačili pouze na Arrows Ostrava. Podzim jsme rozjeli semifinálovým kolem proti Klasiku Frýdek-Místek. Bohužel jsme ani v jednom zápase nenašli způsob, jak je porazit. Po dvou prohrách 2:7 a 6:7 jsme začali vyhlížet soupeře o třetí místo. Tam jsme se postavili Hitu Opava. Chuť po vítězství byla znát od prvního vzájemného zápasu. Navíc se skvělým výkonem blýskli naši nadhazovači. Výsledky pak hovoří za vše. Dvě hladké výhry 14:6 v Opavě a 14:4 doma zajistili našemu týmu 3. místo v oblasti.

Kategorie U13

Část naši hráčů U11 získávala zkušenosti mezi staršími hráči celou sezonu. Jarní část soutěže byla pro nás velmi náročná a pouhé 2 výhry nestačily na lepší než 7. místo. Podzim už pro nás znamenal možnost vylepšit konečné pořadí. Ve čtvrtfinále byl na naše síly tým olomouckých Skokanů. Oba relativně vyrovnané zápasy jsme nakonec prohráli 18:20 a 6:13. I tak jsme nakonec šli do bojů o 5. místo. Tam už naším soupeřem byl tým Snails Orlová. První utkání, které jsme měli odehrát v Šumperku, bylo zrušeno, jelikož se soupeř nedostavil. O týden později v Orlové už byl soupeř plně připraven a po sérii skvělých odpalů první utkání vyhrál 7:6. Do druhého utkání jsme šli s tím, že je srovnáno a pokud bychom chtěli přemýšlet o 5. místě, potřebujeme vyhrát. Ve vypjatém zápase tak rozhodovala každá chyba. My jsme se jich vyvarovali a šli si za vítězstvím. Nakonec jsme sezonu zakončili výhrou 11:10 a celkovým 5. místem v kategorii.

Kategorie U15

Kategorie, ve které jsme měli nejzkušenější hráče, určitě přemýšlela o medailových pozicích. Zvlášť po základní části, kterou jsme končili na bronzové příčce. Podzim tak pro nás začal důležitými zápasy proti Klasiku Frýdek-Místek. Bylo znát, že se hráči Frýdku dobře rozehráli na Mistrovství republiky, kde brali stříbrné medaile. Bylo to znát i na herním projevu. Od začátku prvního utkání jsme tahali za kratší konec a nemohli jsme najít recept na jejich obranu. Byla z toho nakonec prohra 0:21. Do odvety jsme šli s čistou hlavou a snahou poprat se o co nejlepší výsledek. Zápas už vypadal lépe než o týden dříve, nicméně prohra 4:7 nás odsunula do boje o třetí příčku. Soupeřem v bojích o bronz pro nás byl nejbližší soupeř z Olomouce. První utkání v Olomouci bylo vyrovnané a rozhodla až dohrávka soupeře. Konečné skoré tak pro nás nebylo příznivé – 5:6. Nedělní odvetu jsme chtěli vyhrát. Na nadhazovacím kopci jsme dělali, co šlo. Útok Skokanů a bohužel i naše chyby v poli jsme eliminovat schopní nebyli. Po prohrané odvetě v poměru 9:12 jsme obsadili nepopulární bramborovou příčku.

Rád bych všem hráčů poděkoval za právě skončenou sezonu. Velký dík patří i rodičům, kteří s námi byli na našich zápasech.

Velký dík patří trenérům, bez kterých by to nešlo.

Fotografie z posledního utkání U11

Podobné příspěvky