Stříbrný SuperCup Frýdek-Místek 12.-13.5.2018

Poté, co jsme na konci dubna upořádali Bronzový SuperCup, jsme se vydali do Frýdku-Místku na další kolo. Již předem bylo jasné, že na závěrečný turnaj do Prahy postupují jen 2 nejlepší týmy. Všichni tak čekali velký souboj o první 2 místa.

Oproti původnímu rozpisu vypadl z turnaje tým Rawa Katowice. Po úpravě rozpisu a novém rozlosování jsme dostali šanci trochu si pospat a vyrazit až na druhé kolo zápasů. Ale hned na začátek jsme čelili síle Arrows Ostrava. Po dlouhé cestě a proti nejsilnějšímu soupeři jsme bohužel padli. Během celého zápasu jsme nenašli lék na jejich obranu a prohráli jsme 0:19.

V dalším zápase jsme si chtěli spravit chuť proti Skokanům Olomouc. Hned od začátku jsme se ujali vedení, nicméně po dvou směnách, kdy jsme hodně chybovali a nic se nám nedařilo, jsme padli i tentokrát v poměru 5:13.

V posledním sobotním utkání jsme nastoupili proti domácímu Klasiku Frýdek-Místek. Podpora domácích byla velká a naše síly docházely velmi rychle. Klasik každou směnu přidával body a nám se nedařilo. Nakonec jsme výsledek korigovali pouhým jedním doběhem na konečných 1:14.

Součástí SuperCupu jsou soutěže Masters. Do každé disciplíny (hodu, odpalu, běhu po metách a souhře vnitřního pole) nastoupil nějaký hráč. Tyto disciplíny se počítají do výsledků turnaje a můžou klidně zamíchat pořadím. V hodu byl naším nejlepším zástupcem Petr Polášek s hodem za hranici 29 metrů, v odpalu byl nejlepší z našich Patrik Starley s dopalem dlouhým 36,8 metrů a nejrychlejší běžkyní byla Adéla Štejnerová s časem 14,32 s. Té uniklo celkové 2. místo o pouhých 6 setin.

V neděli bylo jasné, že nás budou čekat pouhé 2 zápasy. První ranní zápas byl ještě dohrávkou základní skupiny proti Hitu Opava. Na některých hráčích bylo vidět, že dvoudenní turnaj je nad jejich síly a ani v tomto zápase jsme nedosáhli na výhru. Konečné skóre 11:2 pro Opavu úplně nevystihovalo průběh utkání.

Naší poslední šancí na výhru bylo utkání o 4. místo v turnaji opět proti Hitu Opava. Několik dlouhých odpalů hráčů Opavy a díky větší chuti po vítězství si Opava pohlídala výhru výsledkem 17:2. Těm nakonec pomohly dovednosti Masters ke konečnému 3. místu.

I přes konečné 5. místo bylo na našich hráčích vidět odhodlání a jsem rád, že jsme žádný zápas nevypustili. Někteří budou mít šanci i příští rok a třeba se nám povede mnohem líp. Zároveň bych chtěl poděkovat všem rodičům, co s námi jeli a užili si krásný víkend.

Konečné pořadí:

  1. Arrows Ostrava
  2. Klasik Frýdek-Místek
  3. Hit Opava
  4. Skokani Olomouc
  5. Cannibals Šumperk

Fotogalerie z turnaje

Podobné příspěvky