Kvalifikační kolo turnaje Junior League 2017

O víkendu 27. – 28. 5. 2017 se konalo kvalifikační kolo turnaje Junior League. Hřiště jsme pro tento turnaj připravili, jak nejlépe šlo. Již v pátek večer přijel výběr Regionu Severozápad trénovat a zlepšit souhru.

V sobotu ráno v 9 hod turnaj odstartoval zápasem mezi Regionem Jih a Regionem Jihozápad. Celé utkání mělo jasný směr a tím bylo vítězství Jihu 11:1. Jako další se na hřišti představili týmy Reginou Severozápad a Regionu Východ. Jelikož se turnaj hrál formou na 2prohry, byly si oba týmy vědomy, že nesmí prohrát. Nakonec se radovali hráči Severovýchodu 9:5. Za odpoledního silného slunce proti sobě nastoupily dva nejsilnější týmy – Regiony Jih a Severozápad. V utkání rozhodoval každý bod a více si jich nakonec připsal tým Severozápadu. Region Jih porazili 5:4 a mohly tak šetřit síly díky přímému postupu do finále. V posledním sobotním utkání na sebe narazily týmy Východu a Jihozápadu. Každý měl po jedné prohře, a pokud si chtěl některý tým zachovat naději na postup, musel nutně vyhrát. Prohraní naopak balili a vyrazili domů. Vítězství Jihozápadu nakonec bylo přesvědčivé a po výsledku 10:0 zaslouženě postoupil tým Jihozápadu.

Nedělní ranní zápas rozhodoval o tom, kdo si zahraje finále. Od první směny diktoval tempo výběr Jihu a nakonec vyhrál vysoko 18:3. Tímto zápasem nabrali chuť na finále. V něm se opět potkaly výběry Jihu (zástupci týmů Draci Brno, Technika Brno, hroši Brno, Nuclears Třebíč a Olympia Blansko) a Severozápadu (hráči Eagles, Kotlářky, Tempa a SaBaTu Praha). Od začátku bylo utkání vyrovnané a oba týmy se přetahovaly o vedení. Finále tak bylo tím nejlepším utkáním celého turnaje. Vítězem a postupujícím do evropské části Junior League se nakonec stal Region Jih v poměru 11:10 a obhájili tak loňské vítězství.

Za pořadatelský tým bych chtěl poděkovat všem, co se na organizaci turnaje podíleli. Velký dík patří i všem účastníkům.

« z 2 »

Podobné příspěvky