17. ročník Horské baseballové kliniky

O uplynulém víkendu proběhl v Ostružné již 17. ročník Horské baseballové kliniky pořádané Romanem Lipavským a Českou baseballovou asociací.

Za účasti kvalitních trenérů a lektorů z Česka, ale i z Kuby proběhlo několik přednášek o přípravě mládeže i seniorů, o vedení zápasů, o technice a nových metodách v baseballu, ale i o životě kolem baseballu. Na páteční večer bylo naplánováno vyhlášení trenéra roku 2016. Tím se nakonec stal lodivod Draků Brno Arnošt Nesňal. V kategorii Trenérský objev roku 2016 se stal trenér Olympie Blansko Ivo Kučera. Jako poslední získala cenu Jima Jonese za celoživotní trenérský přínos ikona Kotlářky Praha Petr Aubrecht.

Přednášky probíhaly v hotelu Skiland v Ostružné a letošního ročníku se zúčastnilo více jak 150 trenérů z Česka a Slovenska. Během soboty se představili přednášející Hynek Čapka, Pavel Chadim, Arnošt Nesňal, Pavel Budský, Richard Kania, Arian Quirantes, Tonda Kurečka a Marián Krásný. Večer pak představili své plány kolem turnajů SuperCup a First Cup pánové z IBD Praha.

V neděli dopoledne začal přednášku o házení a atleticismu Pavel Chadim, po něm přišel na řadu Arian Quirantes o silovém pálení a další přednášky se rozdělily mezi Honzu Kastnera (Silový trénink v kolektivních sportech) a trenéry, kteří byli na trenérských stážích v USA a na Kubě.

Celý program zakončila tradiční tombola a hlavně dražba pro Fond potřebných.

Podobné příspěvky